Актьорът Ицко Финци с концерт-спектакъл в Габрово

Ицко Финци - авторска проза. Изображение: clubstudio5.com

Ицко Финци – авторска проза. Изображение: clubstudio5.com

Авторски концерт-спектакъл на големия български актьор Ицхак Финци ще постави началото на фестивалните събития от Смешен филм фест. На 20 октомври от 18 часа, два часа преди официалното откриване на седмото издание на кинофестивала, Домът на хумора и сатирата кани габровци в Залата на жирафите. Входът за спектакъла е свободен.

Ицко Финци ще представи своя авторска проза, родена от реални преживелици, и ще „илюстрира“ текстовете си с изпълнения на пиано. Премиерата на този концерт-спектакъл беше през май на софийска сцена – в Театрална работилница „Сфумато“. Оттогава творецът предпочита да изнася своето дълбоко лично представление на камерни сцени, в галерии и клубове, пред публика от ценители. Сега и габровци ще имат възможността да видят и чуят изпълненията на дълголетния актьор с неизчерпаема енергия и невероятни импровизаторски умения.

Вижте цялата програма за Смешен филм фест:

„Смешен филм фест“ 7 в Габрово (ПРОГРАМА)

„От скука или суета погледнах какво съм написал и си казах – това за книга едва ли става, но не мога ли да опитам да ги прочета пред публика и да усетя стават ли, написани ли са интересно. Така достигнах до идеята за вечер, озаглавена „Ицко Финци – авторска проза”. От избора и подредбата на текстовете искам да излязат някакви белези на моя живот, а и на времето, в което съм живял, когато съм ги писал.“ – споделя актьорът за идеята на своя спектакъл.

Ицхак Финци завършва актьорско майсторство във ВИТИЗ и започва кариерата си от сцените на театрите в Димитровград и Бургас. По-късно изиграва стотици роли в Сатиричния театър, театър „София“, Младежкия театър и Малък градски театър „Зад канала“. Познат е с ролите си в над 60 филма, сред които „Преброяване на дивите зайци“, „Вилна зона“, „Закъсняло пълнолуние“, „Щурец в ухото“, „Откраднати очи“ и др. Лауреат е на множество награди за актьорско майсторство, на „Аскеер“ за цялостно творчество и на орден „Стара планина“ – първа степен.

Материалът Актьорът Ицко Финци с концерт-спектакъл в Габрово е публикуван за пръв път на Gabrovo Daily.

Source: Събития

Scroll to top