Смешен филм фест на 22 октомври 2016 (ПРОГРАМА)

Приказен чешки филм и нова българска комедия предлага програмата на седмия Смешен филм фест на 22 октомври в зала „Възраждане“ в Габрово.

„Тримата братя“ от Чехия… без златната ябълка

От 18.00 часа ще Ви пренесем в приказния свят на Тримата братя. Копродукцията на Чехия и Дания от 2014 г. е подходящ за семейна аудитория, със субтитри и продължителност 90 минути. Филмът е от конкурсната програма на фестивала.

Трима братя се отправят на път да опознаят света. Като по чудо се озовават в класически приказки като „Червената шапчица“, „Снежанка” и „Дванадесетте месеца”, натъкват се на клопки, изненади и дори любов в този изпълнен с хумор и песни филм по пиесата „Миниопери” на прочутия тандем Зденек Сверак (сценарист) и Ярослав Улир (композитор).

Режисьор е Ян Сверак, сценарист – Зденек Сверак, а оператор на лентата е Владимир Смутни, по музиката на Михал Новински и Ярослав Улир. С участието на: Катерина Косова, Томаш Клуш, Сабина Рожкова, Войтех Дик, Габриела Микова, Олдржих Кайзер, Зузана Норисова, Зденек Пискула.

ЯН СВЕРАК завършва Пражката филмова академия (ФАМУ) през 1988 г. Печели „Златен глобус” и „Оскар“ за чуждоезичен филм с „Коля“ (1996). Филмография: „Тримата братя“ (2014), „Куки“ (2010), „Амбалаж“ (2007), „Тъмносин свят“ (2001), „Коля“ (1996), „Пътуването“ (1994), „Акумулатор 1“ (1994), „Начално училище“ (1991), „Нефтианци“ (1988, к/м), „Космическа Одисея II“ (1987, док. к/м).

Фестивали и награди: Голямата награда за костюми, грим и художник постановчик, наградата „Чешки лъв” 2015; номиниран за най-добър филм, режисура, сценарий, операторско майсторство, монтаж, озвучаване, музика, наградата на публиката, ФФ Пилзен 2014.

Български „Летовници“ на морето

Българският филм Летовници започва точно в 20.00 часа и е от конкурсната програма на фестивала. 

В хотел край морето ваканцията събира група случайни гости. Всички искат да преживеят едно щуро лято. Забавлявайки се с несгодите и капаните, които дебнат летовниците, зрителят със смях ще открие, че щастието се крие в отношенията с най-близките ни хора, а не е заровено в пясъка на морския плаж.

Филмът на режисьора Ивайло Пенчев, който заедно с  Божан Петров и Весел Цанков са и негови сценаристи, е от тази година и е с продължителност 121 минути. Оператор е Христо Бакалов, а музиката е от Георги Стрезов. С участието на: Анета Сотирова, Китодар Тодоров, Станимир Гъмов, Милена Аврамова, София Бобчева, Васил Банов, Пламена Гетова, Елица Григорова, Раиса Полякова, Свежен Младенов, със специалното участие на Филип Аврамов, Антон Радичев, Герасим Георгиев – Геро, Малин Кръстев, Николай Урумов, Георги Мамалев.

ИВАЙЛО ПЕНЧЕВ е роден през 1960 г. в София. Завършва операторско майсторство във ВГИК, Москва през 1982 г. През 1996 г. основава продуцентската компания „Синемак“. Работи като продуцент, сценарист и оператор в киното и телевизията. Печелил е награди от български и международни фестивали. През 2011 г. дебютира като режисьор в игралното кино с „Корави старчета“.

Зрителите могат да изберат своя филм – фаворит

Зрителите на Смешен филм фест могат да гласуват за своя филм-фаворит. Това става с анкетна карта в зала „Възраждане“ или на сайта на фестивала.

Билети с габровски цени

Цената на билета за филмите от Смешен филм фест е 3 лв. Можете да си го купите от откритата билетна каса на ул. „Радецка“ (до кафе „Тифани“) в работни дни от 10.00 до 17.00 часа, или преди прожекциите – от касата на зала „Възраждане“. Работното време на касата в залата е: в работни дни от 17.30 до 20.00 часа; събота и неделя (22 – 23 октомври) от 10.00 до 11.00 часа; от 17.00 до 20.00 часа.

Габровчета се учат на анимация

В 15.30 часа започва вторият ден от Детското ателие по анимация в Дома на хумора и сатирата. Ателието е част от съпътстващите събития на фестивала.

Само пред Габрово Daily режисьорката Кристина Гацова, която води ателието в Габрово, ни пренася в света на анимацията:

Кристина Гацова ни пренася в света на анимацията чрез ателието за деца в Дома на хумора

Деца на възраст от 6 до 12 години създават филмче със свои герои. Тема на работилницата е изработването на игриви портрети от картон, бои и въображение. Крайният резултат ще бъде представен на закриването на фестивала –  26 октомври от 20.00 ч. в зала „Възраждане”.

„Смешен филм фест“ предлага Ателие по анимация за деца в Габрово

Не си живял, ако не си се смял – с тази закачлива мисъл организаторите на Смешен филм фест ни канят на една филмова събота.

Материалът Смешен филм фест на 22 октомври 2016 (ПРОГРАМА) е публикуван за пръв път на Gabrovo Daily.

Source: Събития

Scroll to top